Een open haard in je interieur

Een open haard in je interieur

We gaan de laatste maanden van het jaar tegemoet. De klok gaat weer een uur terug en de dagen worden kouder en donkerder. We maken daarom het huis extra gezellig, de verwarming gaat omhoog en de kaarsjes gaan aan. Een open haard in je interieur brengt een heerlijke sfeer. Waar let je op als je een open haard in je interieur wilt hebben?

De plaats van de open haard in je interieur

Zet een open haard nooit tegenover een deur en zorg ervoor dat je vanuit de zithoek de vlammen ziet branden. Omdat we in deze donkere dagen ook weer wat meer tv kijken adviseer ik om de tv en de open haard binnen hetzelfde gezichtsveld te plaatsen. Zo kan je naar de tv kijken én genieten van de open haard in je interieur.

Gezellige zithoek

Plaats tegenover de open haard een lekkere grote bank of een paar mooie fauteuils. Zo kan je lekker lezen in de sfeer van de open haard en ook nog eens genieten van de warmte die ervan afkomt.

Gezellig of functioneel

Een open haard is een stookplaats in een modern jasje. Ook al is de warmte van de open haard prettig vandaag de dag wordt de open haard niet meer geplaatst als warmtebron maar als sfeermaker. Wil je toch dat er meer warmte van een open haard afkomt, gebruik dan een haardplaat. Een haardplaat is een gietijzeren plaat die de warmte van een haard tot wel 50% verbetert door de straling die van het gietijzer afkomt.

Open haard keuze

Als je een open haard in je interieur wenst bedenk dan wat het doel is van het plaatsen van een open haard in je interieur. Is het een sfeermaker? Of juist ter ondersteuning van de warmte in je interieur?
Er zijn verschillende haarden in verschillende designs te koop. Een gashaard of een haard voor het opstoken van houtblokken met of zonder glasplaat. Als je de haardblokken onder de haard wilt opbergen let dan op de hoogte van het plateau. Bij een te hoog geplaatst plateau lijkt de ruimte ineens een stuk kleiner. Bedenk ook dat je vaak zittend van je open haard in je interieur geniet.

Inspiratie

Wil je inspiratie opdoen kijk dan eens op de pagina van Pinterest over open haarden.

Veiligheid eerst

Laat het plaatsen van een open haard en het plaatsen van een rookkanaal altijd aan een vakman over! Wil je meer weten over een open haard in je interieur? Neem dan contact met mij op. Ik adviseer je graag.

 

Goed advies verdient zich eenvoudig terugBel voor een kennismaking