Akoestiek in huis

Akoestiek in huis

Geef de akoestiek in huis aandacht. Als de woning hol klinkt en als je een nagalm hoort als je een gesprek voert of als je televisie kijkt dan is je interieur ineens een stuk minder gezellig. Bedenk voordat je alle plafonds en wanden glad afwerkt met hard materiaal of dit de akoestiek in huis ten goede komt.

Wat kan je doen om de akoestiek in huis te verbeteren?

Om de akoestiek in huis te verbeteren gebruik je zachte geluidsabsorberende materialen in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Vitrage
  • Overgordijnen
  • Zachte vloerbedekking
  • Vloerkleden
  • Akoestische wandpanelen

Modern interieur

In een modern interieur wordt steeds minder vaak zachte geluidsabsorberende materialen gebruikt. De galm, ook wel flutter-echo genoemd, komt vaak voor in woonkamers, slaapkamers en open keukens. De slechte akoestiek in huis kan zorgen voor een slechte verstaanbaarheid, concentratieverlies en vermoeidheid. Ook kunnen buren last hebben van geluidoverlast. Isolatie van wanden en vloeren beperkt geluidsoverlast naar aangrenzende ruimtes.

Vijf tips voor een betere akoestiek in huis

  1. Gebruik meubilair van rijke zachte stoffen. Een stoffen stoel dempt meer geluid dan een houten stoel.
  2. Hang gordijnen op, hoe voller de gordijnen des te meer verbeter je de akoestiek in huis. Dubbele lagen werken extra goed. Ook een schilderij ophangen vermindert de galm in huis.
  3. Zet je meubels eens dwars in een open ruimte zodat je de ruimte verdeeld in hoekjes. Je zult direct een verbetering in huis opmerken.
  4. Zet een paar grote planten in huis.
  5. Vloerbedekking is beter voor de akoestiek in huis dan een harde vloer. Wil je toch liever een harde vloer kies dan voor een geluidsisolerende ondervloer en kies voor een mooi kleed op je harde vloer.

Advies nodig

Zijn deze maatregelen te drastisch voor je? Wil je weten hoe jij in jouw huis of kantoor de akoestiek kunt verbeteren? Neem dan contact met mij op. Ik kom graag op locatie kijken en luisteren.

Goed advies verdient zich eenvoudig terugBel voor een kennismaking